Община Аксаково обяви конкурс за възлагане на социалната услуга Център за

...
Община Аксаково обяви конкурс за възлагане на социалната услуга Център за
Коментари Харесай

Обявиха конкурс за възлагане на социалната услуга за деца без увреждания в Кичево

Община Аксаково разгласи конкурс за възлагане на обществената услуга Център за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания (ЦНСТ). Социалното заведение се намира в с. Кичево, ул. " Първа “ №20.

Максималният брой на настанените е 15 деца - младежи от 3 до 18/20-годишна възраст.

Дейността е държавно делегирана, с съществени действия: " Резидентна грижа “, " Информиране и консултиране “ (специализирано), " Застъпничество и ходатайство “ и " Обучение за придобиване на умения “, научи Varna24.bg .

В състезанието могат да вземат участие: български физически лица, регистрирани по Търговския закон и юридически лица, в това число ЮЛНЦ, или обединяване от такива лица; Физически лица, извършващи комерсиална активност и юридически лица, регистрирани по законодателството на друга страна – членка на Европейския съюз, или на друга страна – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.

Доставчикът следва да провежда, управлява и управлява цялостната активност в обществената услуга Център за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания.

Дейностите, които следва да се реализират в ЦНСТ, са:

" Информиране и консултиране " по член 15, т. 1 е активност за проучване и схващане дружно с лицето на проблеми и усложнения, които то среща за реализиране на главните цели в неговия живот, и запознаване със и обсъждане на вероятните решения и дейности за превъзмогването им.

" Застъпничество " по член 15, т. 2 е активност за поддръжка на лицето да отбрани и да отстоява своите права и потребности в границите на налични правни и административни процедури.

" Посредничество " по член 15, т. 2 е реализиране на взаимоотношение и съгласуваност сред чиновник, осъществяващ действия по даване на обществени услуги, със служител/служители от други услуги или от разнообразни институции, организации и административни органи в полза на заинтригувано лице, което има потребност от съответна поддръжка за осъществяване на своите права и потребности.

" Обучение за придобиване на умения " по член 15, т. 5 е активност, която се реализира в профилирана среда или мобилно, за подготовка на деца и пълнолетни лица за придобиване на умения за автономия, самостоятелен живот, независимо справяне с проблеми и усложнения, както и умения за грижа и поддръжка за деца.

" Резидентна грижа " по член 15, т. 8 е активност за обезпечаване на място за настаняване на деца/младежи от 3 до 18/20-годишна възраст без увреждания – за обезпечаване на 24-часова грижа за посрещане на ежедневните потребности и потребностите от развиване на лицата или за обезпечаване на поддръжка за водене на независим метод на живот.

Доставчикът е належащо да съблюдава и ползва стандартите и критериите за качество на обществените услуги, Закона за обществените услуги, Правилника за използване на закона за обществените услуги, както и други използвани подзаконови нормативни актове.

Доставчикът провежда услугата с личен състав според Закона за обществените услуги, Правилника за използване на закона за обществените услуги, Наредбата за качеството на обществените услуги,  както и други използвани подзаконови нормативни актове.

Конкурсът ще се организира неприсъствено за претендентите на 29 септември 2023г. от 10 ч. В 14-дневен период от осъществяване на състезанието Комисията прави оценка на претендентите.

Документацията може да бъде изтеглена от формалният интернет уебсайт на Община Аксаково: www.aksakovo.bg
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР